Älskade Pinocchotårta. Som jag bakade när barnen var små. Det var nästan mitt paradbakverk. Bakade den jämnt till alla födelsedagar. Sen slutade jag bara baka den och det utan anledning. Upptäckte andra smaker och framför allt bakverk. Men nu min vän, nu kommer den ultimata Pinocchiotårtan med choklad. Helt underbar. C åt upp halvan på en dag. Jag vet inte hur bra det är men det gick inte att stoppa honom.
Den är lätt med maräng på och ingen tung kräm, bara grädde och jordgubbar.
Hej!
Jag bakar denna fina tårta just nu men undrar om du inte glömt att ange vaniljsocker samt mängd av det i ingredienslistan? I instruktionerna nämns att vaniljsockret ska tillsättas efter äggulorna i smeten!
Hälsningar Lisbeth (insta: Fallbykakan)
Hej Lisbeth tack för att du uppmärksammade detta. Det ska vara 1-2 tsk vaniljsocker. Har nu uppdaterat i receptet. Ha en fin dag bästa du 🙂
Hej,
Kan man göra den här tårtan dagen innan?
Hälsningar Karin ?
Hej Karin, ber om ursäkt att jag inte har svarat tidigare men är på semester. Ja det går utmärkt att göra tårtan dagen innan. Är det mer än en dag vänta med att fylla med grädde och bär.