CHOKLADBOLLSRULLTÅRTA

chokladbollsrulltårta

Fredagsmyset är i full gång. Det blir tacos här ikväll och sedan blir det den här godingen, en rulltårta med chokladbollsfyllning i. Fredagen är helt klart den bästa dagen, då vet man att man har hela helgen framför sig. Du hinner än! Den tar max. 30 minuter att göra! Själv tar jag det lugnt, jag har semester så det är helg i typ 2 veckor till.

Trevlig helg mina vänner!

chokladbollsrulltårta

CHOKLADBOLLSRULLTÅRTA

Antal ca 16 bitar
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt

Rulltårta:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Chokladbollsfyllning:

  • 150 g smör
  • 1 – 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk starkt espressokaffe

  • riven kokor till garnering

 

INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa upp strösocker och ägg poröst. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten och blanda jämnt.
  3. Ta fram plåten och fördela smeten på.
  4. Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter (ha koll på den bränns lätt). Ta kakan ur ugnen, strö över riven kokos och stjälp sedan upp den sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
  5. Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
  6. Låt kakan svalna en aning.
  7. Mät upp alla ingredienserna till chokladbollsfyllningen. Blanda till en jämn smet.
  8. Bre på rulltårtan. Rulla ihop från den långa sidan. Plasta in och förvara i kylskåp!

Tips! Du kan mixa havregrynen lite om dem är för stora. Själv gillar jag lite tuggmotstånd.
Byt ut riven kokos mot pärlsocker eller malda nötter.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.