När termometern vägrar gå under 28-30 grader gör man bäst i att hålla sig borta från ugnen. Så fick en gammal goding nytt kostym. No-bake chokladcheesecake paj med jordgubbar blev resultatet. Du kan byta även ut ljus choklad mot annan sort och strö över riven kokos. En dröm.
NO-BAKE CHOKLADCHEESECAKE PAJ MED JORDGUBBAR
INGREDIENSER:
Botten:
17 st (250 g) digestivekex
80 g normalsaltat smör, smält
Chokladcheesecake fyllning:
150 g mörk- eller ljus choklad
1 dl florsocker (uteslut om du INTE använder mörk choklad)
100 g färskost naturell
halv burk kokosmjölk (utan kokosvatten)
Jordgubbar till garnering
riven kokos
INSTRUKTIONER:
Ta fram en form, 20 X 20 cm, med löstagbar botten.
Finkrossa kexen och blanda med det smälta smöret till en grynig massa.
Häll i formen och tryck ner och upp mot kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Släta till ytan och ställ formen i kylskåp tills du förbereder fyllningen.
Micra chokladen ca 20-30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölk. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut “vattnet” och använd endast kokosgrädden.
Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färska jordgubbshalvor och kokosflingor.
Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen.
OBS! Ska du använda mörk choklad kan du ta 1 dl florsocker till fyllningen om du inte gillar så mycket den bittra chokladsmaken.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram