MÖNSTRAD RULLTÅRTA MED VANILJKRÄM

mönstrad rulltårta

Inlägget är ett reklamsamarbete med Dr.Oetker

Piffa upp din rulltårta med en  färgklick. Så enkelt och så effektfullt. Denna mönstrad rulltårta med vaniljkräm kommer att lysa upp vilket fikabord som helst. Så somrig. Jag fyllde den med vaniljkräm men fyll den med det du tycker om. 

Själv lekte jag bara lite när jag spritsade på mönstret men du kan göra blommor, hjärtan eller annat, efter tillfälle eller tycke. Gelfärgerna är verkligen intensiva och du behöver bara några droppar för att få en djup och fin färg. Lätt att använda eftersom dem inte är vattniga och det finns ingen risk för att dem kommer att förstöra konsistensen på din bakning.

mönstrad rulltårta
mönstrad rulltårta
mönstrad rulltårta

MÖNSTRAD RULLTÅRTA MED VANILJKRÄM

mönstrad rulltårta
INGREDIENSER:

En sats ger ca 12 bitar
Tid: 40 minuter
Svårighetsgrad: medel
Betyg: SSSSS

Ingredienser botten:

  • 4 ägg
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk kallt vatten
  • 2 tuber Dr.Oetker gelpasta i olika färger (gul och grön t ex)

Ingredienser vaniljkräm:

  • 1 förp. Dr.Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugnsvärme. Klä en plåt på ca 25X35 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljpasta vit och luftigt, ca 3–4 minuter.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver i en skål och sikta den över äggsmeten. Tillsätt vatten och vänd försiktigt i tills du får en jämn smet. 
  4. Lägg ca 2–3 dl smet i en liten skål, tillsätt några droppar gul gelpasta och blanda tills du får en jämn färg. 
  5. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa på bakplåtspapper i önskat mönster. Ställ plåten in i frysen för 10 minuter. 
  6. Under tiden färga resterande smet med grön färg. Tillsätt några droppar i taget tills du uppnår rätt färg. 
  7. Häll smeten över mönstret på plåten och jämna till ytan. 
  8. Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, tills botten har lyft och börjar få lite färg. 
  9. Vänd upp botten på ett sockrat bakplåtspapper, pensla över kallt vatten över första bakplåtspappret och dra försiktigt bort det. Rulla ihop botten försiktigt och låt vila i någon timme.
  10. Vispa vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackning.
  11. Bred vaniljkräm över rulltårta men lämna ca 2–3 cm på ena långsida. Rulla från den andra långsidan och lägg rulltårtan på serveringsfat med skarven under.

 
mönstrad rulltårta
mönstrad rulltårta
mönstrad rulltårta
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.