
em gillar kärleksmums räck upp en hand, eller två. Jag fullkomligt ä l s k a r denna chokladgoding. När barnen var små ville de alltid vi skulle baka kärleksmums eller kanelbullar. Jag har aldrig gillat att ha stökigt i köket och har haft svårt för kladdiga fingrar och kladdiga småbarn. Kommer ihåg att jag gick runt med en trasa eller hushållspapper och torkade barnens händer och kinder. Knäppt men vad ska man göra? Men när det kom till kärleksmums då släppte jag alla tvångstankar och handlingar.



Tid: ca 1 timme
Svårighetsgrad: barnsligt enkelt
Betyg: SSSSS+++++
Ingredienser smet:
- 3 ägg
- 3 dl brunt socker
- ½ dl kakao
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 125 g smör, smält
- 1 dl filmjölk
Ingredienser glasyr:
- 75 g smör, smält
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 – 3 ½ dl florsocker
- 2 msk starkt bryggd kaffe
- riven kokos till garnering
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en form och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker pösigt luftigt i en bunke.
- Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål och rör ner det i äggblandningen.
- Tillsätt smält smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
- Häll smeten i sockerkaksformen på minst 1 ½ l.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat eller tallrik.
- Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Börja alltid med mindre mängd florsocker. Eventuellt häll i lite mer kaffe så den blir lagom konsistens som går att bre på.
- Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar och serverar.



