CHOKLADTRYFFLAR MED MESSMÖR OCH PISTAGENÖTTER

chokladtryfflar med messmör

Älskar enkelheten i detta recept. Det gäller många av Ernst recept. Jag blev superglad när köket.se valde mig till en av de få influencers som skulle få testa specialboxen men juliga recept från Ernst. Men innan jag berättar mer om dessa chokladtryfflar med messmör kan jag väl förtydliga att detta inte är ett sponsrat inlägg. Jag får inte betalt för att berätta för er hur bra boxen och all innehåll är. Nej. men att jag redan inom en vecka efter att ha erhållit boxen hade redan bakat tre av recepten säger väl något. Vad? 

Enkla recept, spännande smaker. Kul att baka annat eftersom jag kände att jag hade insnöat mig på saffransbullar. Så jag testade Ernst kryddiga pepparkaka och även knäck. Så klart jag gjorde en twist på, måste alltid sätta min prägel på all jag bakar. även om det bara gäller dekorationerna. Som min dotter alltid brukar säga:

Att du aldrig kan hålla dig till ett recept mami…

chokladtryfflar med messmör
chokladtryfflar med messmör

CHOKLADTRYFFLAR MED MESSMÖR

chokladtryfflar med messmör
INGREDIENSER:

En sats ger ca 20 bitar
Tid: 10 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: superlätt
Betyg: SSSSS+

Ingredienser: 

  • 300 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g messmör + 4 msk
  • 30 g smör
  • 2 dl hackade pistagenötter
INSTRUKTIONER:
  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp vispgrädde med 150 g messmör och häll över chokladen.
  3. Tillsätt smöret och rör jämt.
  4. Lägg bakplåtspapper i en form, 20X20 cm.
  5. Häll tryffeln i formen.
  6. Klicka 4 msk messmör på ytan och rör om med spetsen av en kniv eller en grillpinne. Få till en swirl.
  7. Strö över nötterna.
  8. Låt stelna och skär i bitar.

Tryfflarna blev så goda. Mamma som tycker att messmör är äcklig, älskade dem. Eftersom hon snart skulle hem ville hon ha med en sats. 
Dina mostrar måste få smaka dem nu till jul.
chokladtryfflar med messmör
chokladtryfflar med messmör
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.