Veckans tips – dekorera med choklad

Vill du att dina bakverk ska se proffsiga ut på noll tid? Här får du tips på ett enkelt sätt men ach så effektfull, oavsett om du väljer att dekorera tårtan eller cupcakes med.
För det behöver du två sorter choklad (för rätt effekt ska det vara stor kontrast mellan chokladen) och 10 minuter av din tid.
ALLA kommer garanterad bli imponerade på nyårsfesten.
♥ Choklad dekorationer ♥
Tid: 10 minuter
Svårighetsgrad: mycket lätt
Ingredienser:
  • 100 g mjölk eller mörk choklad
  • 50 g vit choklad
Smält chokladen i micron, i varsin skål.
Beroende på vad du ska dekorera får du göra olika former eller storlekar på chokladdekorationerna.
Klicka med en sked på ett bakplåtspapper först den mörka sorten. Lägg runt om på chokladen,med en tesked, en cirkel av den ljusa sorten. Dra sen med en kniv fram och tillbaka, åt alla håll, för att få ett rörigt mönster, men se till att du behåller formen på dekorationerna. Låt dem stelna helt innan du skär en rak kant med en vass kniv som har doppats i varmt vatten. Nu kan du lotsa dekorationerna försiktig från papper.
Här har jag dekorerat min mans överraskningstårta med choklad rumt om. Dekorationerna har jag fäst på tårtan direkt efter att tårtan hade frostats. Den raka kanten på dekorationerna fick vara mot basen, mot fatet. Det tog mig inte ens 2 minuter att dekorera tårtan. Det gillar jag 🙂
Ska du dekorera cupcakes kan du sticka en liten dekoration i toppen på frostingen.
Hoppas du hittar tipset användbart ! Tack för att du tittade in.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.