Apelsincurd. Citron och lime är inte riktigt min grej men apelsin, den är drömgod. Även passioncurd gjord på fryst passionsfrukt. Mums alltså. Curden passar utmärkt som fyllning i sockerkaka eller tårta. Gör egen vaniljglass och ringla över curd innan serveringen. Eller gör en Pavlova och toppa med curd. Och så passar curden jättebra till pannkakor.

APELSINCURD

INGREDIENSER:
Ca 500 g
Tid: 10-15 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
- 2 dl färskpressad apelsinsaft
- 2 ägg
- 1 äggula
- 3 dl Dansukker gelésocker
- 200 g smör
INSTRUKTIONER:
- Sila apelsinsaften så du får bort all fruktkött.
- Blanda apelsinsaft, ägg, äggula och gelésocker i en tjockbottnad kastrull.
- Sätt kastrullen på medelvärme på spisen och vispa hela tiden tills det börjar tjockna.
- Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning.
- Häll upp curden i varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN
Kan man använda den till fyllning till en tårta med chokladbotten tror du?
Hej,
Ja det går alldeles utmärkt. Ha inte för tjock lager, som mousse, utan mer tunt som du skulle bred på sylt, en tjock sylt. 🙂