SNICKERS KLADDKAKA

snickers kladdkaka

Det här med Snickers kladdkaka blev en kladdig historia, riktigt kladdig. Första gången jag skulle baka den så tappade jag formen i golvet precis när jag skulle stoppa den in i ugnen. Ja det blev mycket smet överallt i köket och väldigt lite kvar i formen. Det gick inte att rädda kakan. Andra gången jag gjorde ett försök la min ugn av efter 10 minuter. Det gick inte att äta kakan. Inte i bit utan skeda i sig smet.

Det blev tredje gången gillt och denna Snickers kladdkaka är en av de kladdigaste jag har ätit. Jag menar älskar du kladdkaka gör du det för den är just kladdig och inte snustorr. Ok jag vet egentligen inte hur torr snus är men man säger bara så. Men jag kan tänka mig andra jämförelser annars.

snickers kladdkaka
snickers kladdkaka

SNICKERS KLADDKAKA

snickers kladdkaka
INGREDIENSER:

En sats ger ca 10 bitar
Tid: 45 min
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++

Ingredienser smet:

  • 100 g normal saltat smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl bryggd kaffe
  • 2 stora ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk osötad kakao
  • 1 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljpasta
  • 2 krm salt

Ingredienser topping:

  • 2 dl karamelliserad mjölk
  • 2 dl puffat ris
  • 2 dl jordnötssmör

Ingredienser choklad ganache:

  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 150 g ljus choklad
INSTRUKTIONER:
  1. Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull på spisen.
  2. Lägg chokladen i smöret så den smälter.
  3. Tillsätt kaffet.
  4. Vispa upp äggen tillsammans med sockret fluffigt och ljust.
  5. Rör samman vetemjöl, kakao, vanilj och salt i en bunke.
  6. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen.
  7. Vänd ner mjölblandningen i smeten och blanda till en jämn och klumpfri smet.
  8. Häll smeten i springformen (20 cm använde jag) se till att du smörat och bröat den. Gärna med kakao för att få en finare kant på den.
  9. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.
  10. Låt kakan svalna helt innan du toppar och garnerar.
  11. Värm vispgrädden i en kastrull på spisen. Ta bort precis innan den börjar koka. Lägg i hackad choklad och rör i tills du får en len och klumpfri ganache. Låt den svalna och tjockna lite.
  12. Rör i karamelliserade mjölken och bred den över kakan.
  13. Strö över puffat ris.
  14. Rör jordnötssmöret tills den blir mjuk och bred eller ringla över riset.
  15. Bred ganache över hela toppen och ställ kallt tills den stelnar.

 
snickers kladdkaka
snickers kladdkaka
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.