GODA CHOKLADVÅFFLOR

chokladvåfflor

Supergoda chokladvåfflor Våffeldagen till ära. Undrar varför jag inte har testat det tidigare. Men som en chokoholik som jag har blivit var jag bara tvungen att äntligen testa. Så klart att både C och barnen rykte lite på näsan och tittade misstrogna på mig när jag skulle servera våfflorna. Men bara tills de tog första tuggan.

Dessa våfflor är himmelskt goda med krispig yta och så smarrig chokladsmak. Ett måste för alla chokladälskare där ute.chokladvåfflorchokladvåfflorna


CHOKLADVÅFFLOR


En sats blir ca 10 stycken
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++

Ingredienser smet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/3 dl kakao
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl vatten
  • smör att pensla våffeljärnet med

Att servera till:

  • florsocker
  • färska blåbär
  • grekisk yoghurt
  • färsk mynta eller citronmeliss
  • mandelflarn eller rostade kokoschips

Instruktioner:

  1. Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt.
  2. Vispa grädden.
  3. Häll i vattnet och hälften av grädden, vispa till en slät smet.
  4. Vänd försiktigt ner resten av grädden i smeten.
  5. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör första gången.
  6. Häll i smet, ca 1 dl, och grädda våfflorna bruna.
  7. Ställ våfflorna på galler tills du har gräddat alla.
  8. Sikta över florsocker.

Servera våfflorna direkt med blåbär, riven choklad, mandelflarn och färsk mynta eller citronmeliss.
Jag siktade bara florsocker över, strödde på lite kokoschips och några färska blåbär på toppen. Barnen ville ha grädde på, mycket grädde.
Pssst…Glöm inte ta till en kopp kaffe och njut.

chokladvåfflorMina godaste chokladvåfflorna 2Våfflor med choklad FOTO: SIMONA MUNTEANKlicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram & smaklig spis

2 comments / Add your comment below

  1. Hi Simona,

    For the chocolate waffles, do you use 300 g of flour or do you use the deciliter measure where it’s more like 60 g per dl for a total of 180 g flour? I live in the US and follow a few Swedish baking blogs and the dl equivalent information of ingredients isn’t widely known here. Many thanks for your help and advice. I love your blog and look forward to devouring your book when it’s published. 🙂

    1. Hi Lindsey, I’m using deciliter, about 60 g flour/ 1 dl.
      Thank ypu dear. I’m very exited about my book.

      Have a nice day!
      S

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.