Sweet peony pillow cake

Min födelsedagstårtan. Den officiella varianten.
Allt som allt bakade jag 4 tårtor till min födelsedag. Snaka om knäpis 🙂
Men den ena av tårtorna blev jag väldigt nöjd över.
♥ Sweet Peony pillow cake ♥
White velvet cake bottnar fyllda med 3 olika krämer.
Gjorde dubelsats för att kunna göra en stor och en liten tårta, men en sats räcker till en form på ca 20-24 cm och det blir 3 bottnar.
Tårtan är fylld med chokladmousse, körsbärskäm och glasskräm.
Gör bara en 1/4 del av en sats körsbärskräm till denna tårta.
Gör en 1/3 del av en sats chokladmousse.
Eftersom jag bakade två satser White velvet cake fick större bottnar och det blev t o m 4 stycken, därför hade jag ett lager till kräm. Det fick bli glasskräm. Annars brukar jag ta för det mesta en kräm eller högst två olika.
Montera tårtan:
Jag har använt fyra bottnar som jag har fyllt med chokladmousse i första lager, sen körsbärskräm i mitten och sista lager med glasskräm. För att kunna skulptera tårtan som en kudde har jag fryst den ca 30-45 minuter. Då går det att skära i utan att den smular eller går sönder. Se till att du har en bra, vass kniv till hands.
När du är nöjd med formen på tårtan ( jag ville ha formen av en kudde) är det dags att spackla den med kräm som INTE är gräddbaserad. Ska du täcka tårtan med marsipan, sockerpasta (sp), marschmallowfondant (mmf), dekorfondant (df) är det viktigt att man spacklar tårtan så att inte kräm med grädde i, kommer i direkt kontakt med locket för att detta inte ska svettas, smälta.
Tårtan är spacklad med en sats vaniljsmörkräm.
Jag har spacklat först en halva av tårtan ( kommer bli botten på min tårta) och sen täckt den med sp som jag redan hade gjort quiltad mönster på. Sen vände jag på tårtan och la den direkt på fatet som tårtan skulle vara på vid servering. Bäst att undvika flytta på tårtan för mycket sen man har lagt på sp för att inte förstöra mönstret eller tårtan.
Då är det dags att spackla andra halvan av tårtan och lägga på sp. Där kanterna på locken möts i mitten täcker du med ett band, dekor i sp, t ex.
Sen är det dags att släppa loss konstnären i dig. Min tårta är dekorerat med en vacker lila pion i olika nyanser, mörklila i mitten, knoppen, och ljusare och ljusare mot yttre kanter. Har även lagt fransar i hörnen på kudden och monterat dessa under stora knappar.
Hur du gör en pion kan du se här . Till fransarna har jag använt vitlökspressen. Ta en kula sp, så stor som hålet i pressen är, pressa och ta da…du har fina fransar som du får hantera lite varsamt tills du fäster dem på tårtan så inte dem klibbar ihop för mycket. Har dekorerat tårtan med egengjorda pärlor. Hur du gör pärlor kan du se här.
Bandet runt tårtan är gjort med hjälp av sillicon form och även knapparna. Alla dekorationer är fästa med ätbart lim. Till pärlorna har jag använt vit glasyr som fäster bättre tunga saker.
Så här fint blev slutresultatet:
Fick så vackra blommor av min bästa kompis och färgen passade perfekt med tårtan…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.