CHOKLADTARTE MED HALLON

chokladtarte

Chokladtarte med vit choklad och hallon. Perfekt kombination mellan choklad och färska syrliga hallon. Kakan blir saftig och så god med ett lager hallonsylt mellan kaka och vit choklad ganachen. Jag har bakat den i en Kaiserform men baka den i en vanlig rund form, med eller utan löstagbara kanter. Se till att förbereda formen väl. Att fodra botten med bakplåtspapper kan vara ett bra tips att alltid få snygg finish på din kaka.

chokladtarte

CHOKLADTARTE MED HALLON

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal 8 bitar
Tid: ca 1 timme

Tarte:

  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja, eller annan olja neutral i smak
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao, osötad
  • 1 tsk bakpulver

Chokladganache:

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200 gr vit choklad, hackad

Garnering:

  • hallonsylt (kan uteslutas)
  • 200 g färska hallon till garnering
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla en rund form, ca 20-22 cm i diameter. Ställ åt sidan. 
  2. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg riktigt pösigt. Tillsätt olja och mjölk och vispa jämnt.
  3. Sikta ner i smeten vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd med en slickepott tills du får en jämn smet.
  4. Häll i formen och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
  5. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.
  6. Heta upp grädden nästan tills den börjar koka. Ta bort från plattan och lägg i chokladen. Låt stå 5 min. Rör i tills chokladen har smält. Låt kallna och kyl den ordentligt.
  7. Bred ganachen över kakan när den är kall och har tjocknat. Garnera med färska hallon och sikta ev lite florsocker innan servering.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.