VANILJFYLLD SOCKERKAKA MED CHOKLADGLASYR


Vaniljfylld sockerkaka med chokladglasyr. Du minns väl – en sockerkaka behöver aldrig se tråkig ut! Bläddra för video för steg-för-steg!
Tid:
Antal: 16 portioner
Ingredienser:
- 3,75 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 2,5 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl yoghurt naturell (eller filmjölk)
- 1 tsk riven citronskal
- 1 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
- 1 påse DrOetker vaniljkräm
- Mjölk enligt anvisning på fpk
- 1 dl vispgrädde
- 150 g choklad i mindre bitar (mörk eller ljus)
- 1 tsk smör (kan uteslutas)
- Riven kokos
Gör så:
- Sätt ugnen på 175º C, över och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Ställ åt sidan
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål
- I en annan skål, vispa jämnt strösocker, ägg, yoghurt, vaniljsocker och citronskal. Obs! Du behöver inte vispa pösigt
- Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan
- Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen
- Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 min eller tills en provsticka kommer ut torr
- Medan sockerkaka svalnar gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen
- Stjälp upp sockerkakan på ett serveringsfat. Gröp ut mitten på kakan och fyll den med vaniljkräm. Jämna till ytan
- Värm vispgrädde i en kastrull på spisen. När det nästan börjar koka, ta bort och lägg i choklad och smör. Rör i tills chokladen har smält. Låt svalna och tjockna innan du brer den över sockerkakan
- Strö ev över riven kokos. Njut!!!
