UGNSROSTAD POTATIS MED MAX KYCKLING OCH KÅLSALLAD

Tid: 40
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 800 g potatis med skal
- vatten att koka potatisen i
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 6 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk hackad persilja
- 400 g vitkål, finstrimlad
- 3 msk majonäs
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk japansk soja
Gör så:
- Skölj och dela potatisen.
- Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt salt och bikarbonat.
- Tillsätt potatisen, låt koka upp och sen koka i ca 10 minuter.
- Häll ut vattnet. Blanda potatis med olivolja och kryddor.
- Blanda väl. Lägg på en oljad plåt och rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30 min eller tills potatisen fått färg och en härlig skorpa.
- Strö över hackad persilja.
- I en skål blanda strimlad kål med majonnäs, sesamolja och soja.
- Servera med snitzel eller Max krispig kyckling. Så gott!
