UGNSROSTAD POTATIS MED MAX KYCKLING OCH KÅLSALLAD

Tid: 40
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 800 g potatis med skal
  • vatten att koka potatisen i
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk hackad persilja
  • 400 g vitkål, finstrimlad
  • 3 msk majonäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja

Gör så:

  1. Skölj och dela potatisen.
  2. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt salt och bikarbonat.
  3. Tillsätt potatisen, låt koka upp och sen koka i ca 10 minuter.
  4. Häll ut vattnet. Blanda potatis med olivolja och kryddor.
  5. Blanda väl. Lägg på en oljad plåt och rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30 min eller tills potatisen fått färg och en härlig skorpa.
  6. Strö över hackad persilja.
  7. I en skål blanda strimlad kål med majonnäs, sesamolja och soja.
  8. Servera med snitzel eller Max krispig kyckling. Så gott!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.