UGNSBAKADE CHOKLADMUNKAR MED JORDNÖTSSÅS

Ugnsbakade chokladmunkar som smakar kladdkaka i munkformat. Något till lyxfrukosten eller brunchen. Superenkelt att göra och perfekt att överraska familjen med. Receptet inkluderar även en god jordnötssås att ringla över munkarna.

Ingredienser:

  • 3/4 dl filmjölk
  • 1 litet ägg
  • 1/3 dl rapsolja
  • 2/3 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/4 dl kakao
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • nypa salt
  • 1/2 dl hackad choklad
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl florsocker
  • – vispgrädde

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175º C och olja och mjöla lätt en munkplått. Ställ åt sidan.
  2. Vispa alla ingredienser förutom chokladen till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i formarna i plåten (6 stycken).
  4. Strö över chokladen.
  5. Grädda i mitten av ugnen för mellan 10-15 minuter beroende på ugn. Mina munkar blev klara på 11 minuter.
  6. Låt stå ca 2-3 minuter i formarna.
  7. Vänd på galler och låt munkarna kallna under kökshandduk.
  8. Rör jordnötssmör med florsocker och tillsätt lite vispgrädde åt gången tills du får en trögflytande sås.
  9. Ringla över munkarna jordnötssmörsås innan servering.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.