UGNSBAKADE CHOKLADMUNKAR MED JORDNÖTSSÅS


Ugnsbakade chokladmunkar som smakar kladdkaka i munkformat. Något till lyxfrukosten eller brunchen. Superenkelt att göra och perfekt att överraska familjen med. Receptet inkluderar även en god jordnötssås att ringla över munkarna.
Ingredienser:
- 3/4 dl filmjölk
- 1 litet ägg
- 1/3 dl rapsolja
- 2/3 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 1/4 dl kakao
- 1/2 tsk bikarbonat
- nypa salt
- 1/2 dl hackad choklad
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl florsocker
- – vispgrädde
Gör så:
- Sätt ugnen på 175º C och olja och mjöla lätt en munkplått. Ställ åt sidan.
- Vispa alla ingredienser förutom chokladen till en jämn smet.
- Fördela smeten i formarna i plåten (6 stycken).
- Strö över chokladen.
- Grädda i mitten av ugnen för mellan 10-15 minuter beroende på ugn. Mina munkar blev klara på 11 minuter.
- Låt stå ca 2-3 minuter i formarna.
- Vänd på galler och låt munkarna kallna under kökshandduk.
- Rör jordnötssmör med florsocker och tillsätt lite vispgrädde åt gången tills du får en trögflytande sås.
- Ringla över munkarna jordnötssmörsås innan servering.