TURKISK FETA OCH SPENAT FYLLDA GÖZLEME BRÖD

Ett proteinrikt turkiskt bröd i stekpanna klar på 30 min. Perfekt tilltugg eller ihop med en yoghurt röra.
Tid: 20 minuter + 10 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2, 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 dl kvarg naturell ( 0,5% fett)
- 2 msk olivolja
- ev lite vetemjöl till utbakning
- 60 g färsk spenat
- 150 g feta
- Olivolja till stekning
Gör så:
- Blanda alka ingredienser till degen förutom olivoljan. När degen går ihop tillsätt oljan och knåda tills degen är mjuk och elastisk.
- Låt degen vila i rumstemperatur under en kökshandduk i ca 10 min.
- Hacka spenaten och blanda med smulad fetaost. Ställ åt sidan.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i fyra. Kavla varje bit till en cirkel på ca 15-20 cm.
- Lägg en fjärde del fyllning på ena halvan. Lägg över den andra halva degen. Tryck ihop kanterna så inte fyllningen kommer ut under stekning.
- Heta upp en stekpanna. Tillsätt ca 1 msk olivolja. Stek ett bröd åt gången. Vänd till andra sidan när brödet har fått fin knaprig yta.
- Servera bröden ljumma. Går utmärkt att värma upp i mikron dagen efter. Håller i kylskåp i låda med lock i ca 3 dagar.
- Är degen för lös tillsätt lite mer vetemjöl. Är den för hård tillsätt till kallt vatten.
- Kolla video för steg för steg hur du formar bröden.

