TOMATMARMELAD MED STING

En ljuvlig marmelad som passar perfekt till ost och kex. Testa. Perfekt att ge bort i present eller julklapp.
Tid: 5 minuter + 50 minuter
Antal: – portioner
Ingredienser:
- 600 g tomater
- 1 röd chili
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1,5-2 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 msk vitvinsvinäger
- färsk timjan
Gör så:
- Hacka tomater och chili.
- Lägg i en kastrull.
- Tillsätt övriga ingredienser.
- Koka upp och sen sjud på låg värme, puttra, i ca 50-60 minuter. Rör om då och då.
- Vätskan ska ha gått bort och marmeladen har tjocknat.
- Gör marmeladtestet. Lägg marmelad på en tallrik. Låt svalna. Dra med en sked igenom. Om marmeladen inte rinner mot mitten är den klar.
- Häll i rena och torra burkar med lock. I kylskåp håller den i ca 2 månader.


