SMÖRGÅSTÅRTA

Simonas smörgåstårta

Festlig middag eller förrätt att bjuda familjen eller gästerna på. Lyxigt. Du måste testa bara.

Tid: 15
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 250 g handskalade räkor
  • 2 krabbstick
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk röd caviar
  • salt och peppar
  • 100 g röktlax
  • 200 g färskost
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 100 g färskost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk riven pepparrot
  • ev lite majonäs till önskad konsistens
  • salt och peppar
  • räkor
  • skivat kokt ägg
  • Citronskivor halverade
  • 4 tsk röd caviar
  • hackad gräslök
  • gurka
  • 16-20 skivor bröd ( formfranska)

Gör så:

  1. Hacka räkorna. I en skål blanda alla ingredienser till skagenröra. Ställ åt sidan.
  2. Hacka laxen. I en skål rör mjukt färskost. Tillsätt övriga ingredienser till laxröran och blanda jämt. Ställ åt sidan.
  3. Skär bort kanterna på brödskivorna. På ett serveringsfatt lägg fyra skivor. Bred på halva skagenröran.
  4. Lägg över 4 skivort bröd. Och bred på laxröran. Lägg 4 skivor bröd på. Bred på resterande skagenröra och sen sista raden med brödskivor.
  5. Blanda alla ingredienser till pepparrotkrämen i en skål. Täck hela tårtan med den.
  6. Garnera run om med hackad fill eller ärtskott. Toppa med räkor, ägghalvor, gurkskivor m m.
  7. Servera ett gott vin till. Jag testade ett vitt vin.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.