SMÖRGÅSTÅRTA


Festlig middag eller förrätt att bjuda familjen eller gästerna på. Lyxigt. Du måste testa bara.
Tid: 15
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 250 g handskalade räkor
- 2 krabbstick
- 2 dl majonäs
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk hackad dill
- 1 msk röd caviar
- salt och peppar
- 100 g röktlax
- 200 g färskost
- 1 tsk riven pepparrot
- 100 g färskost
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk riven pepparrot
- ev lite majonäs till önskad konsistens
- salt och peppar
- räkor
- skivat kokt ägg
- Citronskivor halverade
- 4 tsk röd caviar
- hackad gräslök
- gurka
- 16-20 skivor bröd ( formfranska)
Gör så:
- Hacka räkorna. I en skål blanda alla ingredienser till skagenröra. Ställ åt sidan.
- Hacka laxen. I en skål rör mjukt färskost. Tillsätt övriga ingredienser till laxröran och blanda jämt. Ställ åt sidan.
- Skär bort kanterna på brödskivorna. På ett serveringsfatt lägg fyra skivor. Bred på halva skagenröran.
- Lägg över 4 skivort bröd. Och bred på laxröran. Lägg 4 skivor bröd på. Bred på resterande skagenröra och sen sista raden med brödskivor.
- Blanda alla ingredienser till pepparrotkrämen i en skål. Täck hela tårtan med den.
- Garnera run om med hackad fill eller ärtskott. Toppa med räkor, ägghalvor, gurkskivor m m.
- Servera ett gott vin till. Jag testade ett vitt vin.
