SMÖRDEGSRULLAR MED RICOTTA OCH CHOKLAD

Enkla och supergoda. På bara 3 ingredienser och under 20 min. Älskar enkla recept som kräver minimal ansträngning.
Tid: 15
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
- 1 fpk smördeg
- 250 g ricotta
- 0,5 dl strösocker *
- ca 100- 150 g hackad choklad
- mjölk att pensla med
- florsocker att sikta över
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Blanda ricottan med strösocker och hackad choklad.
- Bred osten över hela smördegsplattan. Rulla från den långa sidan.
- Skär i ca 4-5 cm långa bitar och lägg på bakplåtspapper på plåt.
- Pensla ev lite mjölk eller vatten över och strö manderflan på.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 min eller tills de har puffat ut och fått fin färg.
- Låt svalna lite, sikta florsocker över och servera.
- Om du använder ljuschoklad kan du ev skippa strösockret i fyllningen, beroende på hur sött du vill ha.
