SMÖRDEGSRULLAR MED RICOTTA OCH CHOKLAD

Enkla och supergoda. På bara 3 ingredienser och under 20 min. Älskar enkla recept som kräver minimal ansträngning.

Tid: 15
Antal: 10 portioner

Ingredienser:

  • 1 fpk smördeg
  • 250 g ricotta
  • 0,5 dl strösocker *
  • ca 100- 150 g hackad choklad
  • mjölk att pensla med
  • florsocker att sikta över

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. Blanda ricottan med strösocker och hackad choklad.
  3. Bred osten över hela smördegsplattan. Rulla från den långa sidan.
  4. Skär i ca 4-5 cm långa bitar och lägg på bakplåtspapper på plåt.
  5. Pensla ev lite mjölk eller vatten över och strö manderflan på.
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 min eller tills de har puffat ut och fått fin färg.
  7. Låt svalna lite, sikta florsocker över och servera.
  8. Om du använder ljuschoklad kan du ev skippa strösockret i fyllningen, beroende på hur sött du vill ha.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.