SMASHED TACOS


Jag är helt såld på den. Enkelt att göra och jag tycker det blir mycket godare än ”vanlig” svensk tacos. Om du frågar mig.
Tid: 20
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- Ingredienser:
- 8 tortillabröd small size
- 500 g nötfärs
- 1 påse tacokrydda
- 1 liten rödlök finhackad
- 8 msk olja att steka i
- 2 avocado tärnade
- 1 liten rödlök finhackad
- 1-2 tomater tärnade
- hackad koriander
- salt och peppar
- 2 msk olivolja
- saft av en liten lime
- sallad
- rödlök
- guacamole
- salsa eller annan tacosås
- ev koriander
Gör så:
- Blanda alla ingredienser till guacamole och ställ åt sidan.
- Blanda färsen med rödlök och tacokrydda.
- Dela i 8 lika köttbullar. Lägg en på varje bröd och platta till.
- Värm en msk olja i stekpanna. Stek ett bröd ät gängen. Börja med köttet mot stekpannan. Vänd och stek någon minut på andra sidan.
- Lägg ev på lite riven ost så den smälter.
- Lägg på tallrik och täck med aluminiumfolie för att hålla varmt. Upprepa tills du har stent alla.
- Toppa med grönsaker, guacamole och sås.

