SMASHED TACOS

Jag är helt såld på den. Enkelt att göra och jag tycker det blir mycket godare än ”vanlig” svensk tacos. Om du frågar mig.

Tid: 20
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • Ingredienser:
  • 8 tortillabröd small size
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 liten rödlök finhackad
  • 8 msk olja att steka i
  • 2 avocado tärnade
  • 1 liten rödlök finhackad
  • 1-2 tomater tärnade
  • hackad koriander
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • saft av en liten lime
  • sallad
  • rödlök
  • guacamole
  • salsa eller annan tacosås
  • ev koriander

Gör så:

  1. Blanda alla ingredienser till guacamole och ställ åt sidan.
  2. Blanda färsen med rödlök och tacokrydda.
  3. Dela i 8 lika köttbullar. Lägg en på varje bröd och platta till.
  4. Värm en msk olja i stekpanna. Stek ett bröd ät gängen. Börja med köttet mot stekpannan. Vänd och stek någon minut på andra sidan.
  5. Lägg ev på lite riven ost så den smälter.
  6. Lägg på tallrik och täck med aluminiumfolie för att hålla varmt. Upprepa tills du har stent alla.
  7. Toppa med grönsaker, guacamole och sås.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.