SMASHED GYOZA


Det enklaste sätter att göra gyoza eller dumpling på hemma. Du blir klar på 30 minuter och smaken är helt amazing.
Tid: 25
Antal: 3 portioner
Ingredienser:
- 24 st frysta gyozaplattor
- 500 g fläskfärs
- 3 vitlöksklyftor, rivna
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 2 msk japansk soja
- 2 salladslökar, finhackade
- 3 tsk sesamolja
- lite olja att steka i
- 4 msk japansk soja
- 3 msk risvinäger
- 4 msk chiliolja
- färsk koriander att toppa med
Gör så:
- Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan. Tina upp gyozaplattorna.
- I en skål blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Dela smeten i 24 bitar. Rulla en bit till en liten boll, lägg på en gyozaplatta och platta till.
- Upprepa samma med redterande färs och plattor.
- Heta upp lite olja i en stekpanna. Lägg 4-5 gyoza med färsen nervänt. Stek ca 1,5 minuter tills köttet får fin färg.
- Vänd med en stekspade och stek för någon halvminut till.
- Toppa med koriander. Servera varma med sås.

