SMASH POTATIS MED RÖDBETS OCH BÖNRÖRA

För den som vill äta mer vegetariskt och fiberrik. Snabbt att tillaga, perfekt att ta tillvara på säsongens alla rotfrukter. Och har du kollat in färgen på röran?
Tid: 15 minuter + 30 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 500-600 g delikatess potatis med skal
- 1 tsk torkad dill
- 1 tsk örtsalt
- 3 msk olivolja
- 2 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- persilja att strö över
- 2 rödbetor skalade och delade i fyra
- 1 msk olivolja
- lite salt
- 1 fpk kokta vita bönor utan spad
- 2 dl yoghurt rörd med lite vatten
- salt och vitlökspulver efter smak
- hackad färsk persilja
Gör så:
- Blanda potatis med dill, örtsalt och olivolja. Lägg på en ugnsplåt.
- Lägg rödbetorna på aluminiumfolie, ringla över olivolja och strö på salt. Tryck ihop till ett paket Lägg bredvid potatisen på plåt.
- Rosta i ugnen i 200 grader, över och undervärme, i ca 30 min eller tills potatis och rödbetor är mjuka.
- Mosa potatisen med en gaffel och strö på parmesan. Rosta i ca 5 minuter till.
- I en blender mixa rödbetor med övriga ingredienser. Salta och peppra efter smak.
- Lägg röran på en tallrik. Toppa med potatis. Ringla över yoghurtsås och strö över persilja.

