SAFTIG MANDELKAKA MED APRIKOSER

En saftig mandelkaka med aprikoser som kan bakas med päron eller plommon efter säsong.

Tid:
Antal: 12 portioner

Ingredienser:

  • 1.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.25 dl filmjölk
  • 0.75 dl olja
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 3.25 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 6- 8 urkärnade och delade i fyra aprikoser
  • Mandelflarn att strö över

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme samt fodra botten och sidorna på en rund form, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och strösocker luftigt.
  3. I en annan skål blanda väl vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, bikarbonat, salt och mandelmjöl.
  4. Tillsätt mjölblandningen, oljan och filmjölken till äggen och blanda till en jämn smet.
  5. Häll i formen och lägg på aprikosbitarna i vilken typ av mönster du vill. Strö över mandelflarn.
  6. Grädda i minten av ugnen för 30- 35 minuter eller tills kakan känns klar i mitten.
  7. Låt kakan vila i formen 10 minuter innan du tar ut och pilar bort pappret. Låt den kallna helt innan du siktar florsocker och delar den i skivor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.