SAFFRANSPANNKAKOR MED VISPAD FÄRSKOST OCH LINGON

En favorit i julkostym, mammas goda pannkakor. Servera med vispad färskost och lingon. Gillar du inte saffran kan du smaksätta pannkakorna med pepparkakskrydda.
Tid: 5 minuter + 15 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 ägg
- 3 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 påse saffran
- 2 msk strösocker + 2 msk alkohol eller citron saft
- 50 g smält smör
- smör eller rapsolja till stekning
- 200 g färskost naturell
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5-1 dl florsocker beroende på smak
- lingonsylt
Gör så:
- Blanda mortlad saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft och låt stå 10 min.
- Vispa alla ingredienser till pannkakssmeten till en klumpfri smet. Låt smeten vila ca 15-20 min.
- Grädda tunna pannkakor med lite smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Antal pannkakor beror på storleken på din panna.
- Vispa färskost och vispgrädde till en jämn och luftig konsistens.
- Servera pannkakorna med färskost och lingonsylt.


