SAFFRANSBLONDIES MED BLÅBÄR

Halvkladdiga sötsyrliga blondies. Drömmen. Och vit choklad och blåbär är ju för gott! Håller du med?

Tid: 20
Antal: 16 portioner

Ingredienser:

  • 115 g smör, normal saltat
  • 150 g vit choklad 
  • 1 stort ägg i rumstemperatur
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 fpk malen saffran blandat med 1 msk citronsaft
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 dl blåbär, frysta
  • Florsocker, för toppning

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker, saffran och ev salt under omrörning. 
  4. Vänd i vetemjöl och blanda bara tills du får en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och toppa med blåbär. Grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn. Kakan kan vara lite mjuk i mitten. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter. 
  6. Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du skär i bitar och serverar.
  7. Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.