SAFFRANSBLONDIES MED BLÅBÄR


Halvkladdiga sötsyrliga blondies. Drömmen. Och vit choklad och blåbär är ju för gott! Håller du med?
Tid: 20
Antal: 16 portioner
Ingredienser:
- 115 g smör, normal saltat
- 150 g vit choklad
- 1 stort ägg i rumstemperatur
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 fpk malen saffran blandat med 1 msk citronsaft
- 3,75 dl vetemjöl
- 1,5 dl blåbär, frysta
- Florsocker, för toppning
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter.
- Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker, saffran och ev salt under omrörning.
- Vänd i vetemjöl och blanda bara tills du får en jämn smet.
- Häll smeten i formen och toppa med blåbär. Grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn. Kakan kan vara lite mjuk i mitten. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter.
- Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du skär i bitar och serverar.
- Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in.


