RUMÄNSKA KÖTTBULLAR

Rumänska köttbullar CHIFTELE som kan serveras kalla, som plockmat, eller varma som varmrätt. Görs på kyckling, fläsk eller blandfärs.

Tid:
Antal: 6 portioner

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 skiva vitt bröd, blötlagt i kallt vatten
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk vegeta allkrydda
  •  salt och peppar

Gör så:

  1. Krama bort allt vatten ut brödskivan.
  2. I en skål blanda alla ingredienser väl.
  3. Forma till köttbullar. Rulla i lite vetemjöl.
  4. Stek i olja i en stekpanna.
  5. Servera kalla med senap och lite bröd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.