RUMÄNSK KYCKLING- OCH SVAMPGRYTA

Trolla fram en magiskt god rumänsk kyckling- och svampgryta. Klar på nolltid.

Tid: 30
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 kycklingbröst filéer delade i mindre bitar
  • 4-5 msk rapsolja
  • ca 0,5 tsk svart peppar
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250’g svamp, rensade och ev skivade
  • 2-3 msk Vegeta allkrydda
  • 1 msk paprikapulver
  • ca 5 dl vatten
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 1,5 – 2 dl vispgrädde
  • ev lite salt
  • persilja, finhackad, att toppa med

Gör så:

  1.  Heta upp olja i en kastrull. Tillsätt kycklingbitarna och peppar och fräs ett par minuter. Rör i då och då.
  2. Tillsätt vitlök och fräs någon minut till.
  3. Tillsätt svamp allkrydda och paprika pulver och blanda.
  4. Tillsätt vatten så nästan täcker kyckling och svamp. Låt puttra på medelvärme 5-10 min tills svampenochbkycklingköttet är mjuka, rör i då och då.
  5. Rör ihop stärkelse och vispgrädde och ev vatten så du får en jämn men lös konsistens.
  6. Häll redningen i grytan under fortsatt omrörning.
  7. Låt puttra på låg värme ett par minuter. Om grytan är för tjock tillsätt mer vatten eller vispgrädde.
  8. Salta och peppra efter smak. Toppa med persilja.
  9. Servera med potatismos och smörstekta ärtor. Njut!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.