RUMÄNSK KYCKLING- OCH SVAMPGRYTA


Trolla fram en magiskt god rumänsk kyckling- och svampgryta. Klar på nolltid.
Tid: 30
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 kycklingbröst filéer delade i mindre bitar
- 4-5 msk rapsolja
- ca 0,5 tsk svart peppar
- 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
- 250’g svamp, rensade och ev skivade
- 2-3 msk Vegeta allkrydda
- 1 msk paprikapulver
- ca 5 dl vatten
- 3 msk maizena majsstärkelse
- 1,5 – 2 dl vispgrädde
- ev lite salt
- persilja, finhackad, att toppa med
Gör så:
- Heta upp olja i en kastrull. Tillsätt kycklingbitarna och peppar och fräs ett par minuter. Rör i då och då.
- Tillsätt vitlök och fräs någon minut till.
- Tillsätt svamp allkrydda och paprika pulver och blanda.
- Tillsätt vatten så nästan täcker kyckling och svamp. Låt puttra på medelvärme 5-10 min tills svampenochbkycklingköttet är mjuka, rör i då och då.
- Rör ihop stärkelse och vispgrädde och ev vatten så du får en jämn men lös konsistens.
- Häll redningen i grytan under fortsatt omrörning.
- Låt puttra på låg värme ett par minuter. Om grytan är för tjock tillsätt mer vatten eller vispgrädde.
- Salta och peppra efter smak. Toppa med persilja.
- Servera med potatismos och smörstekta ärtor. Njut!
