ROSTAD TOMAT & PAPRIKASOPPA


Krämig tomat och paprikasoppa på grönsaker rostade i ugnen. Den påminner inte alls om den tråkiga tomatsoppa man fick i skolan som barn. Denna soppa kommer alla i familjen att älska.
Tid: 40
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 stora röda paprikor
- 600 g tomater
- 1 vitlökshuvud
- 2 salladslökar
- ca 4 msk olivolja
- salt & peppar
- Vatten
Gör så:
- I en ugnsform lägg paprika, tomater, en hel vitlök som du har skurit bort toppen på och delad salladslök. Salta och peppra lätt. Ringla över olivolja
- Grilla i mitten av ugnen i 175 grader, över och undervärme, tills grönsakerna har mjuknat och rostats
- Dela paprikorna och ta bort kärnhuset. Lägg i en blender eller matberedare. Lägg i tomat och lök. Tryck ut vitlöksklyftorna och kasta skalet
- Häll över ev olja och saft som har bildads i formen. Häll i 1-2 dl het vatten. Mixa till en jämn och krämig konsistens
- Tillsätt ev mer vatten om soppan är för tjock. Salta och peppra
- Servera med grädde eller bara som den är. Gott att servera ugnsrostat vitlöksbröd eller krutonger. Njut!


