ROSTAD TOMAT & PAPRIKASOPPA

Krämig tomat och paprikasoppa på grönsaker rostade i ugnen. Den påminner inte alls om den tråkiga tomatsoppa man fick i skolan som barn. Denna soppa kommer alla i familjen att älska.

Tid: 40
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 stora röda paprikor
  • 600 g tomater
  • 1 vitlökshuvud
  • 2 salladslökar
  • ca 4 msk olivolja 
  • salt & peppar
  • Vatten

Gör så:

  1. I en ugnsform lägg paprika, tomater, en hel vitlök som du har skurit bort toppen på och delad salladslök. Salta och peppra lätt. Ringla över olivolja
  2. Grilla i mitten av ugnen i 175 grader, över och undervärme, tills grönsakerna har mjuknat och rostats
  3. Dela paprikorna och ta bort kärnhuset. Lägg i en blender eller matberedare. Lägg i tomat och lök. Tryck ut vitlöksklyftorna och kasta skalet
  4. Häll över ev olja och saft som har bildads i formen. Häll i 1-2 dl het vatten. Mixa till en jämn och krämig konsistens
  5. Tillsätt ev mer vatten om soppan är för tjock. Salta och peppra
  6. Servera med grädde eller bara som den är. Gott att servera ugnsrostat vitlöksbröd eller krutonger. Njut!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.