ROSTAD SÖTPOTATISSOPPA

En krämig rostad sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Så enkelt att göra på få ingredienser. Passar lika bra till vardag som första rätten till finmiddag.
Tid: 40
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 800 g sötpotatis
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 morot
- olivolja
- salt och peppar
- 2 cm ingefära
- 1 tsk spiskummin
- 2 dl kokosmjölk
- 1,5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljong kuber
Gör så:
- Lägg sötpotatis, morot, lök och vitlök på en ugnsplåt.
- Salta, peppra, ringla över olivolja. Blanda väl.
- Rosta i ugn i 175 grader, över och undervärme, i ca 30 min eller potatisen är mjuk.
- I en kastrull fräs riven ingefära i lite olivolja. Tillsätt spiskummin och kokosmjölk.
- Gå in med de rostade rotfrukter och grönsaker. Häll över vatten och buljongtärning.
- Koka upp och sjud i ca 5 min. Mixa med stavmixer eller i blender.
- Salta och peppra ifall det behövs. Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens på soppan.
- Servera soppan toppad med brödkrutonger, frön och hackad färsk koriander.
