ROSTAD PUMPASOPPA

Rostad pumpasoppa

Krämig pumpasoppa på rostad pumpa och grönsaker. Lätt att laga och att variera.

Tid: 5 minuter + 30 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 butternut pumpa
  • 2 potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor paprika
  • olivolja och flingsalt
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • rostade pumpafrön
  • chiliflakes
  • färska örter

Gör så:

  1. Skär ändarna på pumpan och skiva. Ta bort kärnorna. Skölj potatisarna och dela i klyftor.
  2. Skala gul lök och dela i fyra. Skala vitlöken. Dela paprikan på längden och rensa bort kärnorna.
  3. Lägg allt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö över salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 20-30 min eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.
  5. Ta bort skalen från pumpa. Lägg allt i en blender. Fyll på med vatten och mixa slät.
  6. Häll soppan i en kastrull, fyll på med mer vatten och lägg i grönsaksbuljong.
  7. Rör om och koka upp på spisen. Låt småkoka ett par minuter. Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta.
  8. Servera soppan toppad med pumpafrön, chiliflakes och örter. En brödbit är gott till.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.