ROSTAD PUMPASOPPA

Krämig pumpasoppa på rostad pumpa och grönsaker. Lätt att laga och att variera.
Tid: 5 minuter + 30 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 butternut pumpa
- 2 potatis
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor paprika
- olivolja och flingsalt
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- rostade pumpafrön
- chiliflakes
- färska örter
Gör så:
- Skär ändarna på pumpan och skiva. Ta bort kärnorna. Skölj potatisarna och dela i klyftor.
- Skala gul lök och dela i fyra. Skala vitlöken. Dela paprikan på längden och rensa bort kärnorna.
- Lägg allt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö över salt.
- Rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 20-30 min eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.
- Ta bort skalen från pumpa. Lägg allt i en blender. Fyll på med vatten och mixa slät.
- Häll soppan i en kastrull, fyll på med mer vatten och lägg i grönsaksbuljong.
- Rör om och koka upp på spisen. Låt småkoka ett par minuter. Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta.
- Servera soppan toppad med pumpafrön, chiliflakes och örter. En brödbit är gott till.


