ROSTAD BLOMKÅL- OCH POTATISSOPPA

En heelt magiskt god soppa på få ingredienser men med mycket smak. Toppa soppan med riven parmesan eller häll i lite grädde. Så så gott!

Tid: 30
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • Ett medel stor blomkålshuvud delat i mindre bitar
  • 2 potatisar, delade i klyftor
  • 1 röd paprika halverad
  • 5-6 tomater halverade
  • En mindre vitlök som du har delat av toppen
  • En gullök skalad och delat i klyftor eller 3 salladslökar delade
  • Olivolja att ringla över
  • Salt och papper
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk Vegeta allkryda
  • Hett vatten
  • Oliv- eller chiliolja
  • Chiliflakes
  • Brödkrutonger
  • Färsk persilja hackad

Gör så:

  1. Olja in en ugnsplåt. Lägg alla grönsaker på. Salta och peppra samt strö över allkrydda.
  2. Grilla grönsakerna i ca 30 minuter i ca 175 grader värme, tills de är mjuka.
  3. Lägg alla grönsaker i en blender eller matberedare. Tryck ut vitlöken ur skalet. Häll över även saften som har bildats.
  4. Tillsätt kokt vatten blandat med allkrydda eller buljongtärning så det täcker precis grönsakerna och mixa slät.
  5. Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
  6. Servera soppan med chiliolja, brödkrutonger och grönt, ev chiliflakes.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.