ROSTAD BLOMKÅL- OCH POTATISSOPPA

En heelt magiskt god soppa på få ingredienser men med mycket smak. Toppa soppan med riven parmesan eller häll i lite grädde. Så så gott!
Tid: 30
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- Ett medel stor blomkålshuvud delat i mindre bitar
- 2 potatisar, delade i klyftor
- 1 röd paprika halverad
- 5-6 tomater halverade
- En mindre vitlök som du har delat av toppen
- En gullök skalad och delat i klyftor eller 3 salladslökar delade
- Olivolja att ringla över
- Salt och papper
- 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk Vegeta allkryda
- Hett vatten
- Oliv- eller chiliolja
- Chiliflakes
- Brödkrutonger
- Färsk persilja hackad
Gör så:
- Olja in en ugnsplåt. Lägg alla grönsaker på. Salta och peppra samt strö över allkrydda.
- Grilla grönsakerna i ca 30 minuter i ca 175 grader värme, tills de är mjuka.
- Lägg alla grönsaker i en blender eller matberedare. Tryck ut vitlöken ur skalet. Häll över även saften som har bildats.
- Tillsätt kokt vatten blandat med allkrydda eller buljongtärning så det täcker precis grönsakerna och mixa slät.
- Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
- Servera soppan med chiliolja, brödkrutonger och grönt, ev chiliflakes.
