RISGRYNSGRÖT I UGNEN


Busenkel risgrynsgröt som du lagar i ugnen! Servera med saffransmjölk och lingon.
Tid: 4 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 dl okokt grötris
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- en kanelstång
- 30 g smör
- 1 liter mjölk
- en skvätt vispgrädde
- Saffransmjölk (varm mjölk med 1 krm saffran)
- Lingonsylt eller kanel att toppa med
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- I en ugnssäker form häll riset, strösocker och salt. Lägg i smöret och kanelstången.
- Häll över mjölk och täck med aluminiumfolie.
- Ställ i mitten av ugnen och koka för ca 1 till 1,5 h. Kolla en gång efter halva tiden har gått.
- När riset är kokt ta ut formen och häll i lite vispgrädde beroende på önskad konsistens. Grädden gör gröten krämigare och godare då klart 😜
- Servera varm med mjölk/saffransmjölk och lingonsylt eller kanel.