RISGRYNSGRÖT I UGNEN

Busenkel risgrynsgröt som du lagar i ugnen! Servera med saffransmjölk och lingon.

Tid: 4 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 dl okokt grötris
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • en kanelstång
  • 30 g smör
  • 1 liter mjölk
  • en skvätt vispgrädde
  • Saffransmjölk (varm mjölk med 1 krm saffran)
  • Lingonsylt eller kanel att toppa med

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. I en ugnssäker form häll riset, strösocker och salt. Lägg i smöret och kanelstången.
  3. Häll över mjölk och täck med aluminiumfolie.
  4. Ställ i mitten av ugnen och koka för ca 1 till 1,5 h. Kolla en gång efter halva tiden har gått.
  5. När riset är kokt ta ut formen och häll i lite vispgrädde beroende på önskad konsistens. Grädden gör gröten krämigare och godare då klart 😜
  6. Servera varm med mjölk/saffransmjölk och lingonsylt eller kanel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.