PLOCK TILL FÖRDRINKEN


Små snittar, plock, smördegsbakelser till fördrinken. Perfekta till nyår eller till festen. Enkelt att göra och så goda.
Tid:
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
- 2 smördegsplattor upptinade
- 100 g brie
- 8 tsk god marmelad (fikon, päron)
- grönt till dekoration
- * 2 mjuka tunnbröd
- * 150 g krämig smaksatt mjuk ost (vitlök, örter m m)
- * färsk gräslök eller ärtskott
- 100 g mjuk ost riktigt kall
- 1 knippe färsk gräslök
- 2 tsk rosé peppar finkrossat eller grovmalet
- färska fikon skivade att servera ostbollarna på.
- 2 mjuka tunnbröd
- 150 g krämig smaksatt mjuk ost (vitlök, örter m m)
- färsk gräslök eller ärtskott
Gör så:
- Sätt ugnen på 175º C. Klä en bakplåt med bakpapper och ställ åt sidan.
- Stansa ut runda 16 runda ringar ca 5 cm och stansa ut ett håll i hälften av dem.
- Pensla de hela ringarna med uppvispad ägg och lägg på dem med håll i.
- Lägg ringarna glest på bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15- 20 minuter eller tills dem har rest sig och fått fin färg.
- Lått bakelserna kallna helt innan du lägger en bit brieost i hållen och toppar med en klick marmelad. Garnera med grönt.
- Rör osten till en kräm och bre på tunnbröden. Rulla från den korta sidan och plasta in. Ställ kallt ca 30 minuter.
- Skär i lagom stora bitar och garnera med t ex färsk gräslök eller ärtskott.
- Gör små runda bollar av riktigt kall ost och rulla i hackad färsk gräslök blandad med rosé peppar.
- Servera på färska skivor av fikon.

