PLOCK TILL FÖRDRINKEN

Små snittar, plock, smördegsbakelser till fördrinken. Perfekta till nyår eller till festen. Enkelt att göra och så goda.

Tid:
Antal: 8 portioner

Ingredienser:

  • 2 smördegsplattor upptinade
  • 100 g brie
  • 8 tsk god marmelad (fikon, päron)
  • grönt till dekoration
  • * 2 mjuka tunnbröd
  • * 150 g krämig smaksatt mjuk ost (vitlök, örter m m)
  • * färsk gräslök eller ärtskott
  • 100 g mjuk ost riktigt kall
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 2 tsk rosé peppar finkrossat eller grovmalet
  • färska fikon skivade att servera ostbollarna på.
  • 2 mjuka tunnbröd
  • 150 g krämig smaksatt mjuk ost (vitlök, örter m m)
  • färsk gräslök eller ärtskott

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175º C. Klä en bakplåt med bakpapper och ställ åt sidan.
  2. Stansa ut runda 16 runda ringar ca 5 cm och stansa ut ett håll i hälften av dem.
  3. Pensla de hela ringarna med uppvispad ägg och lägg på dem med håll i. 
  4. Lägg ringarna glest på bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15- 20 minuter eller tills dem har rest sig och fått fin färg.
  6. Lått bakelserna kallna helt innan du lägger en bit brieost i hållen och toppar med en klick marmelad. Garnera med grönt.
  7. Rör osten till en kräm och bre på tunnbröden. Rulla från den korta sidan och plasta in. Ställ kallt ca 30 minuter.
  8. Skär i lagom stora bitar och garnera med t ex färsk gräslök eller ärtskott.
  9. Gör små runda bollar av riktigt kall ost och rulla i hackad färsk gräslök blandad med rosé peppar. 
  10. Servera på färska skivor av fikon. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.