PASTASKÅL MED HALLOUMI OCH KRISPIG BROCCOLI

Alltså DU MÅSTE TESTA❗️Satay inspirerad pastaskål med halloumi och krispig broccoli.

Tid: 20
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner linguini pasta eller nudlar
  • 4-5 msk olja
  • 1 msk currypulver
  • 0,5 msk gurkmeja (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk ingefära pulver eller en liten bit färsk, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 gullök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk honung
  • 2 burkar kokosmjölk
  • Chiliflakes
  • 2 msk japansk sojasås
  • saft av en lime
  • 2 msk grönsaksfond eller 0,5 tärning
  • 1 färsk broccolihuvudet i mindre bitar stekt i lite olja, med en vitlöksklyfta och lite fisksås eller soja
  • 2 x 200 g halloumi, stekt i bitar
  • färsk chili och koriander att toppa med

Gör så:

  1. Koka pasta eller nudlarna enl anvisningarna på fpk.
  2. Hetta upp olja i en panna. Fräs curry pulver, gurkmeja, rödlök, gullök, vitlök och ingefära.
  3. Tillsätt jordnötssmör, honung, kokosmjölk, chiliflakes, grönsaksbuljong och soja. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt limesaft.
  4. Servera med pasta i och toppa med broccoli, halloumi, färsk chili och koriander alt persilja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.