PASTASKÅL MED HALLOUMI OCH KRISPIG BROCCOLI


Alltså DU MÅSTE TESTA❗️Satay inspirerad pastaskål med halloumi och krispig broccoli.
Tid: 20
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner linguini pasta eller nudlar
- 4-5 msk olja
- 1 msk currypulver
- 0,5 msk gurkmeja (kan uteslutas)
- 0,5 tsk ingefära pulver eller en liten bit färsk, riven
- 1 rödlök, finhackad
- 1 gullök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl jordnötssmör
- 2 msk honung
- 2 burkar kokosmjölk
- Chiliflakes
- 2 msk japansk sojasås
- saft av en lime
- 2 msk grönsaksfond eller 0,5 tärning
- 1 färsk broccolihuvudet i mindre bitar stekt i lite olja, med en vitlöksklyfta och lite fisksås eller soja
- 2 x 200 g halloumi, stekt i bitar
- färsk chili och koriander att toppa med
Gör så:
- Koka pasta eller nudlarna enl anvisningarna på fpk.
- Hetta upp olja i en panna. Fräs curry pulver, gurkmeja, rödlök, gullök, vitlök och ingefära.
- Tillsätt jordnötssmör, honung, kokosmjölk, chiliflakes, grönsaksbuljong och soja. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt limesaft.
- Servera med pasta i och toppa med broccoli, halloumi, färsk chili och koriander alt persilja.