PASTA MED KÖRSBÄRSTOMATER OCH BURRATA

Pasta med körsbärstomater och burrata

På under 30 minuter får du en krämig och helt underbar pastarätt. Du kan bytta ut burratan mot annan krämig ost som t ex Boursin garlic and herbs.

Tid: 5 minuter + 20 minuter
Antal: 2 portioner

Ingredienser:

  • 2 portioner spagetti (150-170 g okokt)
  • vatten och salt till pastan
  • olivolja
  • 250 g körsbärstomater halverade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burrata
  • salt och peppar
  • ev lite pastavatten
  • ev chiliflakes

Gör så:

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Spara en kopp pastavatten sen.
  2. I en stekpanna fräs vitlök lite lätt i olivolja. Tillsätt tomaterna och fräs de mjukt.
  3. I en blender mixa vitlök och tomater med burratan.
  4. Häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt pastan och ev lite pasta vatten för krämigare konsistens.
  5. Salta och peppra efter smak. Strö över chiliflakes. Servera.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.