PANNKAKSRULLAR MED MASCARPONE, JORDGUBBAR OCH GRÄDDE

Pannkaksrullar med mascarpone jordgubbar och grädde

Till festen. Perfekt som mingelmat, plock. Lätt att göra. Grädda ett gäng pannkakor som du förvarar i kylen. Förbered dagen innan eller samma dag.

Tid: 10 minuter
Antal: 8 portioner

Ingredienser:

  • 4 gräddade pannkakor
  • 100 g mascarponeost
  • ev riven skal av en halv lime
  • florsocker att sikta över
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 jordgubbar halverade
  • mynta eller citronmeliss

Gör så:

  1. Bred mascarpone på pannkakorna. Riv över ev lite limeskal.
  2. Dela pannkakorna på mitten. Rulla som i video.
  3. Rulla ihop med lite mynta eller citronmeliss med hjälp av en grill- eller cocktailpinne.
  4. Sikta florsocker över.
  5. Vispa ev grädde. Toppa pannkaksrullarna med ca 1,5 tsk grädde och en halv jordgubbe.
  6. Håller i kylskåp i upp till 2 dygn.
  7. Kan fyllas med annan bredbar matost, riven pepparrot, Toppas med lite crème fraiche och dill.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.