PANNKAKSRULLAR MED MASCARPONE, JORDGUBBAR OCH GRÄDDE

Till festen. Perfekt som mingelmat, plock. Lätt att göra. Grädda ett gäng pannkakor som du förvarar i kylen. Förbered dagen innan eller samma dag.
Tid: 10 minuter
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
- 4 gräddade pannkakor
- 100 g mascarponeost
- ev riven skal av en halv lime
- florsocker att sikta över
- 2 dl vispgrädde
- 4 jordgubbar halverade
- mynta eller citronmeliss
Gör så:
- Bred mascarpone på pannkakorna. Riv över ev lite limeskal.
- Dela pannkakorna på mitten. Rulla som i video.
- Rulla ihop med lite mynta eller citronmeliss med hjälp av en grill- eller cocktailpinne.
- Sikta florsocker över.
- Vispa ev grädde. Toppa pannkaksrullarna med ca 1,5 tsk grädde och en halv jordgubbe.
- Håller i kylskåp i upp till 2 dygn.
- Kan fyllas med annan bredbar matost, riven pepparrot, Toppas med lite crème fraiche och dill.

