ONE POT TOMAT RISONI

Krämig risoni i tomatsås med kikärtor och spenat. Enkelt och gott. Passa på och gör några matlådor till veckan när du ändå är igång.

Tid: 15
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 burk finkrossade tomater
  • 1 gullök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl risoni pasta
  • ca 7,5-9 dl het vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk italienska kryddor
  • 1 burk kikärtor avrunna
  • ca 30 g färsk bladspenat
  • salt och peppar efter smak

Gör så:

  1. I en stor djup panna eller kastrull stek lök och vitlök i olivolja.
  2. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Koka upp och sjud för 2-3 min.
  3. Tillsätt risoni pasta, 7,5 dl vatten och buljongtärning.
  4. Koka upp och sjud sen för ca 7-8 min tills pastan är al dente. Tillsätt ev mer vatten om det behövs.
  5. Tillsätt kikärtor och spenat. Salta och peppra efter smak. Blanda väl. Sjud för 2-3 min.
  6. Servera ev en god fräsch sallad till.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.