ONE POT TOMAT RISONI


Krämig risoni i tomatsås med kikärtor och spenat. Enkelt och gott. Passa på och gör några matlådor till veckan när du ändå är igång.
Tid: 15
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 burk finkrossade tomater
- 1 gullök finhackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl risoni pasta
- ca 7,5-9 dl het vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk italienska kryddor
- 1 burk kikärtor avrunna
- ca 30 g färsk bladspenat
- salt och peppar efter smak
Gör så:
- I en stor djup panna eller kastrull stek lök och vitlök i olivolja.
- Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Koka upp och sjud för 2-3 min.
- Tillsätt risoni pasta, 7,5 dl vatten och buljongtärning.
- Koka upp och sjud sen för ca 7-8 min tills pastan är al dente. Tillsätt ev mer vatten om det behövs.
- Tillsätt kikärtor och spenat. Salta och peppra efter smak. Blanda väl. Sjud för 2-3 min.
- Servera ev en god fräsch sallad till.

