ONE POT MAC AND BEEF

pasta mac and biff

Denna är så sjukt god, så du måste testa. Supersnabbt att laga så varför inte preppa några matlådor också?

Tid:  5 minuter + 40 minuter
Antal: 6 portioner

Ingredienser:

  • 4-5 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, skalad och grovt hackad
  • 1 stor röd paprika, urkärnad och delad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 800 g nötfärs
  • 2 msk paprika pulver
  • 1 tsk svart peppar, grovmalen
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar (nöt)
  • 500 g pasta, okokt
  • ca 1-1,25 liter kokt vatten
  • 65 g babyspenat, färsk
  • riven parmesan till servering

Gör så:

  1. Värm oljan i en stor kastrull, ca 5 liter, på spisen.
  2. Tillsätt gul lök, paprika och vitlök och fräs under omrörning ett par minuter tills löken blir glansig och mjuk.
  3. Tillsätt färsen och stek tills den får lite färg.
  4. Gå in med tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar och paprika pulver samt smulad buljongtärning.
  5. Tillsätt pastan, rör i, och fyll på med kokande vatten bara så det precis täcker pastan.
  6. Koka på medelvärme under lock i ca 10-15 minuter. Rör i efter halva tiden och smaka av.
  7. 7. När pastan är kokt ta bort från plattan och rör i spenaten. Smaka av med salt.
  8. Toppa ev med riven parmesan vid servering.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.