ONE POT MAC AND BEEF

Denna är så sjukt god, så du måste testa. Supersnabbt att laga så varför inte preppa några matlådor också?
Tid: 5 minuter + 40 minuter
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 4-5 msk olivolja
- 1 stor gul lök, skalad och grovt hackad
- 1 stor röd paprika, urkärnad och delad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 800 g nötfärs
- 2 msk paprika pulver
- 1 tsk svart peppar, grovmalen
- 1 tsk salt
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 2 köttbuljongtärningar (nöt)
- 500 g pasta, okokt
- ca 1-1,25 liter kokt vatten
- 65 g babyspenat, färsk
- riven parmesan till servering
Gör så:
- Värm oljan i en stor kastrull, ca 5 liter, på spisen.
- Tillsätt gul lök, paprika och vitlök och fräs under omrörning ett par minuter tills löken blir glansig och mjuk.
- Tillsätt färsen och stek tills den får lite färg.
- Gå in med tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar och paprika pulver samt smulad buljongtärning.
- Tillsätt pastan, rör i, och fyll på med kokande vatten bara så det precis täcker pastan.
- Koka på medelvärme under lock i ca 10-15 minuter. Rör i efter halva tiden och smaka av.
- 7. När pastan är kokt ta bort från plattan och rör i spenaten. Smaka av med salt.
- Toppa ev med riven parmesan vid servering.

