NO-BAKE STRÖSSELCHEESECAKE


No-bake strösselcheesecake till min födelsedag. En liten krämig vit chokladcheesecake med strössel för att fira!
Tid:
Antal: 12 portioner
Ingredienser:
- 300 g Digestivekex
- 150 g normal saltat smör, smält
- 3 dl vispgrädde
- 600 g färskost, naturell
- 200 g vit choklad, smält
- 2 tsk smör, smält
- 2 dl strössel
- 2 dl vispgrädde
- Kexsmulor eller halverade kakor
- 0.5 dl strössel
Gör så:
- Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
- Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar
- Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan
- Rör färskosten mjukt. Blanda smält choklad och smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och strösseln i färskosten
- Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten
- Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar
- Toppa med grädde och garnera med kexsmulor och strössel