NO-BAKE JORDNÖTSKAKOR MED CHOKLAD OCH PRETZELS

Jag hittade en gammal goding från den tiden jag startade min blogg på blogg.se. No-bake jordnötskakor med choklad. Ett av de första recepten jag skapade och några av de första bilderna jag tog.

Tid:
Antal: 20 bitar portioner

Ingredienser:

  • 120 g jordnötssmör
  • 120 g smält saltat smör
  • 200 g krossade Digestive eller Mariekex
  • 1.5 dl florsocker
  • 150 g ljus choklad
  • ca 20 stycken saltade kringlor (pretzels)

Gör så:

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
  2. Blanda alla ingredienser till kakan
  3. Häll smeten i formen och tryck med baksidan av en matsked. Jämna till ytan
  4. Smält chokladen i mikron under ca 1,5-2 minuter, 30 sekunder i taget. Blanda väl med en sked emellan
  5. Bred över kakan
  6. Toppa med kringlor och flingsalt
  7. Ställt kallt någon timme
  8. Dela kaka och förvara i låda med lock

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.