NO-BAKE JORDNÖTSKAKOR MED CHOKLAD OCH PRETZELS


Jag hittade en gammal goding från den tiden jag startade min blogg på blogg.se. No-bake jordnötskakor med choklad. Ett av de första recepten jag skapade och några av de första bilderna jag tog.
Tid:
Antal: 20 bitar portioner
Ingredienser:
- 120 g jordnötssmör
- 120 g smält saltat smör
- 200 g krossade Digestive eller Mariekex
- 1.5 dl florsocker
- 150 g ljus choklad
- ca 20 stycken saltade kringlor (pretzels)
Gör så:
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
- Blanda alla ingredienser till kakan
- Häll smeten i formen och tryck med baksidan av en matsked. Jämna till ytan
- Smält chokladen i mikron under ca 1,5-2 minuter, 30 sekunder i taget. Blanda väl med en sked emellan
- Bred över kakan
- Toppa med kringlor och flingsalt
- Ställt kallt någon timme
- Dela kaka och förvara i låda med lock