NO-BAKE HAVREGRYNSRUTOR MED JORDNÖTSSMÖR OCH CHOKLAD

Ta en stund och var helt tyst. Bara titta på bilden. Känns det inte som det börjar vattnas i munnen så vet jag inte vad. Dessa no-bake havregrynsrutor med jordnötssmör och choklad är makalöst goda. Och så enkelt att göra till råga på allt. Kan lätt göras både laktos och glutenfria.

Tid: 15
Antal: 25 bitar portioner

Ingredienser:

  • 225 g smör
  • 1 dl brunt socker
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 7.5 dl havregryn
  • 175 g ljus eller mörk choklad
  • 1.5 dl jordnötssmör

Gör så:

  1. Klä en fyrkantig form, 20X20 cm, med bakplåtspapper och lägg åt sidan
  2. Smält smör och brunt socker i en stor kastrull över medium värme tills smöret har smält och sockret har löst upp sig
  3. Rör i vanilj och tillsätt havregryn
  4. Småkoka över låg värme ca 3 till 4 minuter, eller tills ingredienserna är mjuka . Rör om hela tiden
  5. Häll hälften av havreblandningen i formen. Jämna till ytan, tryck ner massan lätt med baksidan av en matsked
  6. Smält jordnötssmör och choklad i en liten skål i mikro ca 30 sekunder åt gången och rör om emellan tills den är jämn
  7. Häll chokladblandningen över botten i formen men spara ca 1/2 dl att ringla över sen. Bred chokladen över i en jämn lager
  8. Häll den resterande havreblandningen över chokladsiktet, tryck in försiktigt och ringla chokladblandningen över
  9. Kyl 2 till 3 timmar eller över natten
  10. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär kakan i rutor
  11. Förvaras svalt i låda med lock

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.