MOROTS- & BANANKAKA MED FROSTING

Lagom kladdig och lagom sött men extra god. Du kan hoppa över frostingen men jag tycker du ska baka med.

Tid: 40
Antal: 12 portioner

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1,25 dl rapsolja eller annan neutral i smaken
  • 2 medelstora morötter finrivna
  • 1 mogen banan mosad
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • ev en krm muskotnöt (kan uteslutas)
  • 1-1,5 valnötter grovhackade
  • 100 g färskost naturell
  • 30 g smör rumstempererat
  • 1-1,5 dl florsocker

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en sockerkaksform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. I en skål blanda ägg, strösocker, mjölk, olja och vaniljsocker.
  3. Tillsätt rivna morötter, mossad banan, vetemjöl, bakpulver och kanel. Blanda till en jämn smet.
  4. Vänd de hackade valnötterna i smeten och häll i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen för ca 30-40 min eller tills kakan känns klar.
  6. Ta ur kakan och låt svalna på galler under en kökshandduk.
  7. Vispa smöret och färskosten mjuka. Tillsätt florsocker och vispa jämnt. Vill du ha söttare frosting addera mer florsocker.
  8. Bred frostingen över kakan. Ev strö över finhackade valnötter, 2-3 st. Förvaras i kyl.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.