MOROTS- & BANANKAKA MED FROSTING


Lagom kladdig och lagom sött men extra god. Du kan hoppa över frostingen men jag tycker du ska baka med.
Tid: 40
Antal: 12 portioner
Ingredienser:
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,25 dl mjölk
- 1,25 dl rapsolja eller annan neutral i smaken
- 2 medelstora morötter finrivna
- 1 mogen banan mosad
- 3,5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 msk kanel malen
- ev en krm muskotnöt (kan uteslutas)
- 1-1,5 valnötter grovhackade
- 100 g färskost naturell
- 30 g smör rumstempererat
- 1-1,5 dl florsocker
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en sockerkaksform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en skål blanda ägg, strösocker, mjölk, olja och vaniljsocker.
- Tillsätt rivna morötter, mossad banan, vetemjöl, bakpulver och kanel. Blanda till en jämn smet.
- Vänd de hackade valnötterna i smeten och häll i formen.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 30-40 min eller tills kakan känns klar.
- Ta ur kakan och låt svalna på galler under en kökshandduk.
- Vispa smöret och färskosten mjuka. Tillsätt florsocker och vispa jämnt. Vill du ha söttare frosting addera mer florsocker.
- Bred frostingen över kakan. Ev strö över finhackade valnötter, 2-3 st. Förvaras i kyl.