MORMORS FRUKTKAKA


Baka min mormors fruktkaka utan våg eller dl mått. Är det ens möjligt? JA
Tid: 30
Antal: 24 portioner
Ingredienser:
- 800 g plommon urkärnade och halverade (välj andra frukt eller bär)
- 1 msk malen kanel
- 2 msk strösocker
- 2 ägg
- 20 msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 20 msk yoghurt 10%
- 20 msk rapsolja
- 30 msk vetemjöl
- 2/3 msk bakpulver
- 1/3 msk bikarbonat
Gör så:
- Blanda plommon med kanel och 2 msk strösocker och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en skål vispa ägg och socker tills det blir vit och poröst (för hand eller elvisp)
- Tillsätt yoghurt och rör jämnt.
- Tillsätt olja och rör smeten jämnt.
- Tillsätt sist vetemjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda tills du får en jämn klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Toppa med plommonhalvor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min eller tills kakan blir klar.
- Låt svalna lite innan du tar första biten. Servera ljummen eller riktigt kall. Lika god.
