MORMORS FRUKTKAKA

Baka min mormors fruktkaka utan våg eller dl mått. Är det ens möjligt? JA

Tid: 30
Antal: 24 portioner

Ingredienser:

  • 800 g plommon urkärnade och halverade (välj andra frukt eller bär)
  • 1 msk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 20 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 20 msk yoghurt 10%
  • 20 msk rapsolja
  • 30 msk vetemjöl
  • 2/3 msk bakpulver
  • 1/3 msk bikarbonat

Gör så:

  1. Blanda plommon med kanel och 2 msk strösocker och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. I en skål vispa ägg och socker tills det blir vit och poröst (för hand eller elvisp)
  4. Tillsätt yoghurt och rör jämnt.
  5. Tillsätt olja och rör smeten jämnt.
  6. Tillsätt sist vetemjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda tills du får en jämn klumpfri smet.
  7. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Toppa med plommonhalvor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min eller tills kakan blir klar.
  8. Låt svalna lite innan du tar första biten. Servera ljummen eller riktigt kall. Lika god.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.