SKOGSBÄRSRUTOR MED SMULTÄCKE

Härliga spröda mördegsrutor fyllda med sötsyrliga bär och toppade med smultäcke.

Tid: 30
Antal: 16 portioner

Ingredienser:

  • 225 g smör
  • 2 dl sgrösocker
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 250 g frysta bär
  • 2 dl sylt
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 0,5 msk citronsaft

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. Klä en rektangulär form, ca 20X25 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  3. Blanda alla ingredienser till degen. Dela i två.
  4. Tryck den ena deghalvan i botten på formen. Jämna till.
  5. Grädda i ca 10 min i mitten av ugnen.
  6. Blanda bären med sylt, strösocker, maizena och citronsaft.
  7. Bred fyllningen över den varma kakan. Smula över resterande deg och grädda för ytterligare 15-20 min till kakan har fått en fin yta.
  8. Låt kallna helt innan du skär i rutor. Sikta florsocker över innan servering.
  9. Förvaras i kylen i låda med lock.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.