SKOGSBÄRSRUTOR MED SMULTÄCKE


Härliga spröda mördegsrutor fyllda med sötsyrliga bär och toppade med smultäcke.
Tid: 30
Antal: 16 portioner
Ingredienser:
- 225 g smör
- 2 dl sgrösocker
- 5,25 dl vetemjöl
- 250 g frysta bär
- 2 dl sylt
- 1 dl strösocker
- 3 msk maizena majsstärkelse
- 0,5 msk citronsaft
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Klä en rektangulär form, ca 20X25 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Blanda alla ingredienser till degen. Dela i två.
- Tryck den ena deghalvan i botten på formen. Jämna till.
- Grädda i ca 10 min i mitten av ugnen.
- Blanda bären med sylt, strösocker, maizena och citronsaft.
- Bred fyllningen över den varma kakan. Smula över resterande deg och grädda för ytterligare 15-20 min till kakan har fått en fin yta.
- Låt kallna helt innan du skär i rutor. Sikta florsocker över innan servering.
- Förvaras i kylen i låda med lock.