MJUK VANILJKAKA MED VISPAD HALLONPANNACOTTA

Mjuk vaniljkaka i långpanna med vispad hallonpannacotta!
Tid:
Antal: 16 portioner
Ingredienser:
- 125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
- 1.5 dl strösocker
- 2 äggvitor
- 2.5 dl filmjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 3.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 250 g frysta hallon rumstemperatur
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl gelésocker Multi
- 2.5 dl vispgrädde
- Hallon
- Färska myntablad
Gör så:
- I en kastrull på spisen koka upp hallonen med gelésocker och vaniljsocker. Mosa bären. Tillsätt grädden och värm upp, får inte börja koka med grädden
- Sila bort kärnorna och ställ pannacottan kallt i kylskåp så den stelnar, minst 4 timmar
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
- Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt
- Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott
- Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet
- Häll smeten i formen och grädda i ca 25- 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten
- Låt kallna innan du vispar pannacottan till medelhårda toppar. Spritsa eller bred den över den kalla kakan
- Dela i lagom stora bitar. Garnera med hallon och färska myntablad innan servering. Förvaras i kylskåp i låda med lock


