MEXIKANSK PASTASALLAD


Har du kvar pasta i kylen? Gör denna gudomligt GODA salladen som passar perfekt som lätt vegetarisk lunch eller tillbehör. Jag har använt bönpasta och den blev så god.
Tid: 12
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner pasta ( ev gf)
- 2-3 msk olivolja
- 200 g majs på burk eller fryst
- 0,5 msk vitlökspulver eller 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 dl riven parmesan
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 jalapeños, finhackad
- 0,5 dl finhackad koriander
- 0,5 tsk vitlökspulver eller 1 vitlöksklyfta, finhackad
- salt & peppar
- 2 dl majonnäs
- 1 dl grekisk/turkisk yoghurt 10%
- zest och saft av en 0,5 lime
- salt och peppar
Gör så:
- Koka pastan enligt anvisningarna på fpk. Låt rinna av i durkslag
- Stek majsen i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt 0,5 tsk vitlökspulver och chiliflakes
- I en liten skål blanda alla ingredienser till dressingen
- I en stor skål lägg pastan, majs, parmesan, rödlök, jalapeños, koriander och häll dressingen över. Blanda väl. Tillsätt resterande vitlökspulver, salt och peppar. Blanda
- Servera till en kyckling eller köttbit, grillad eller stekt, eller som vegetarisk alternativ. Så så gott!
