KYCKLINGLÅRFILÉ I PARMESANSÅS

Helt underbar kycklingrätt i parmesansås. Älskar när maten blir klar på nolltid.
Tid: 10 minuter + 30 minuter
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 1 kg benfria kycklinglårfiléer
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk vegeta
- salt och peppar
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk malen ingefära
- 2 msk vetemjöl
- 3-4 msk olivolja att steka i
- 1 stor gul lök
- 2 röda paprikor
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
- 2,5 dl vatten
- 1,5 dl vispgrädde
- 60 g färsk spenat
- 1 dl riven parmesan
Gör så:
- Blanda alla kryddor i en skål. Strö över lårfiléerna och blanda väl.
- Stek i en djup stekpanna i olivolja tills de har fått gin färg. Vänd de några gånger.
- Ta upp kötten i en ugnssäkerform och ställ i ugnen på 175 grader, över och undervärme, tills fu gör klart såsen.
- Strimla paprikorna. Hacka fint löken.
- Stek löken mjuk och glansig i samma stekpanna. Tillsätt paprika och pressa i vitlöken.
- Tillsätt kryddorna och tomatpuré och fräs lite till.
- Häll över vatten och vispgrädde och låt det puttra ett par minuter.
- Tillsätt spenat och parmesan. Låt puttra ytterligare ett par minuter. Lägg över lårfiléerna.
- Servera med hemgjord potatis eller rotmos eller kokt ris.


