KRYDDIG NÖTFÄRS MED ASIATISKA SMAKER

kryddig nötfärs med asiatiska smaker

Denna rätt påminner lite om Bibimbap men det går mycket snabbare att tillaga. Kryddig nötfärs med ris och stekt ägg. Hade ingen kimchi att servera till men skulle passa så bra till.

Tid: 5 minuter + 25 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner kokt ris
  • olja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 2-3 vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0,5 chilifrukt i skivor
  • 1-2 salladslökar skivade
  • 4 msk oyster sås
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • Thaibasilika
  • 0,5 chilifrukt i skivor
  • 1 salladslök i skivor
  • Thaibasilika eller koriander

Gör så:

  1. Heta upp oljan i en stek- eller wokpanna.
  2. Fräs färsen till den får färg. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och salladslök och stek lite till under omrörning.
  3. Tillsätt oyster sås, fisksås och soja och stek någon minut.
  4. Strö över thaibasilika och blanda.
  5. Servera med ris. Toppa med chili, salladslök och thaibasilika eller koriander.
  6. Gott att servera till stekt ägg och/eller broccoli.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.