KRISPIGA SUSHIBITAR

Ett annorlunda sätt att servera sushi på. Så gott det blev., Barnen var skeptiska från början men älskade.
Tid: 30 minuter + 30 minuter
Antal: 24 bitar
Ingredienser:
- 2,5 dl sushiris
- 5 dl vatten
- 2,5- 3 msk risvinäger
- rapsolja att steka i
- 1 avokado skivad
- 150 g rökt lax hackad i mindre bitar (byt ut mot räkor eller stekt svamp)
- 2 msk Sriracha chilisås
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk sesamolja
- rostade sesamfrö och hackad gräslök att garnera med
Gör så:
- Skölj riset i kallt vatten 2 ggr. Tillsätt sen 5 dl kallt vatten och koka upp på hög värme under lock.
- Sänk värmen till minimum och sjud riset under lock i 10 minuter. Ta bort från spisen och låt det vila i 10 min.
- Tillsätt risvinäger och blanda lätt. Lägg riset mellan två bakplåtspapper och platta till ( kavla) ca 0,5 cm tjockt. Är plattan för tunn kommer bitarna gå sönder under stekningen.
- Lägg i frysen för 30 min. Gör laxröran under tiden.
- Blanda Sriracha med majonnäs o h sesamolja till en jämn sås. Tillsätt laxbitarna och blanda väl.
- Heta upp olja i en stekpanna. Ta ut risplattan och stansa ut rundlar med en utstickare eller glas eller skär i rutor.
- Stek i någon minut på varje sidan. Vänd bitarna försiktigt efter att ha fått en fin krispig yta.
- Låt rinna av på hushållspapper. Lägg på en avokadoskiva och en tsk laxröra. Strö över gräslök och sesamfrö och njut!
- All risspill kan man använda till en bowl senare. Eller skär i rutor så blir det inget spill.

