KIKÄRTSGRYTA GARAM MASALA


Kikärtsgryta garam masala. En enkel vegetarisk/vegansk rätt som smakar helt underbart. Du måste testa
Tid: 20
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 3 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 grovhackad rödlök
- 2 st grovhackade vitlöksklyftor
- 1 cm ingefära, skalad och grovhackad
- 450 g kokta kikärtor avrunna
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk spiskummin
- 1 burk krossade eller hela tomater
- 3-4 msk jordnötssmör
- 3 msk olivolja
- 2 msk smör
- 1 finhackad rödlök
- Salt och peppar efter smak
- Finhackad koriander eller persilja
- ev färsk chili att toppa med
- Gott bröd, kokt ris eller bulgur för fyra personer
Gör så:
- Värm olja och smör i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs några minuter. Rör i då och då
- Tillsätt garam masala, gurkmeja, chili och spiskummin. Rör i. Häll över krossade tomater och jordnötssmör. Blanda väl. Låt puttra under lock ett par min
- Häll allt i en matberedare eller blender och mixa fint till sås
- Värm olja och smör i stekpanna. Tillsätt finhackad rödlök och fräs en minut. Tillsätt kikärtorna och tomatröran. Tillsätt ev mer vatten om det är för tjock
- Salta och peppra efter smak. Låt grytan puttra under lock ett par minuter. Rör i då och då
- Toppa med grönt och ev färsk chili. Servera med gott bröd eller kokt ris eller bulgur

